ژانر: فانتزی – ماجراجویی
نویسنده: ویل کالینز – تام مور
کارگردان: تام مور – راس استوارت
سال انتشار: ۲۰۲۰
محصول: ایرلند
انیمیشن Wolfwalkers، شاهکاری است در سبک ماجراجویانه و فانتزی که مخاطب بزرگسال خود را به دل قصه های کهن و دوران کودکی می برد.
این اثر، چهارمین انیمیشنی است که توسط تام مور کارگردانی می شود. این کارگردان ۴۴ ساله ایرلندی، بدون شک یکی از خلاق ترین انیماتور های امروز است که توانسته ایده های ناب و تازه ای را به دنیای انیمیشن تقدیم کند.
آثاری که تا به حال توسط او ساخته شده، همگی دو بعدی و پر از نقاشی های چشم نواز و گیرا است. انیمیشن Wolfwalkers در استودیوی کارتون سالون ساخته شده که در کشور ایرلند قرار دارد. آثار دیگر تام مور نیز در همین استودیو خلق شده.
انیمیشن Wolfwalkers بی هیچ شکی یکی از بهترین آثار کارتونی سال ۲۰۲۰ خواهد بود که شاید اگر در برابر آن، غولی همچون انیمیشین Soul قرار نداشت قطعا برای دریافت جایزه اسکار، رقیبی در برابرش قرار نداشت.
داستان انیمیشن Wolfwalkers در سال ۱۶۵۰ میلادی رخ میدهد؛ دختربچه ای به نام رابین به همراه پدرش از انگلستان به شهر ایرلندی کوچکی که در جوار جنگل قرار گرفته می آیند.
حاکم شهر، مردی است که افکار مذهبی تند و خبیثانه ای دارد. او آداب و رسوم خاصی را در شهر ایجاد کرده و مردم هم از او می هراسند. اهالی این شهر نزدیک جنگل، بشدت از گرگ های می ترسند و آن ها را موجودات ترسناک و شیطانی می دانند. پدر رابین که یک شکارچی ماهر است با ورود به این شهر به خدمت حاکم در می آید تا با گرگ ها مبارزه کند؛ خود رابین هم علاقه زیادی به شکار دارد و در حال یادگیری این مهارت از پدرش است.
اما پس از مدتی، رابین در جنگل با دختر عجیب و غریبی آشنا می شود؛ نام این دختر میب است؛ او ادعا می کند که خدای گرگ ها است و می تواند آنها را رهبری کند؛ او صبح ها انسان است و هنگام شب در هیبت یک گرگ سیاه و قوی هیکل در می آید. داستان انیمیشن Wolfwalkers جریان آشنایی رابین و میب و تلاش رابین برای کمک به این دختر بچه گرگ نما است.
از اولین چیز هایی که توجه ما را در انیمیشن زیبای Wolfwalkers به خود جلب می کند؛ طراحی و رنگ پردازی این اثر ایرلندی است. Wolfwalkers یک اثر کاملا زنده و پویا است؛ طوری که در همان نگاه اول ما را جذب دنیای پر از رنگ و تازگی اش می کند.
تقریبا تمامی انیمیشن ها در زمان ما سه بعدی هستند و از طریق کامپیوتر ساخته و تولید می شوند. در دنیای امروز، تماشای یک اثر سینمایی دو بعدی، که بیشتر طراحی های آن با دست انجام گرفته، می تواند برای همه ما تازگی داشته باشد.
جدای از اینها، طراحی محیط و فضای حاکم بر انیمیشن Wolfwalkers هم با دیگر آثار زمانش متفاوت است؛ این انیمیشن ما را به دنیای اسرار آمیز سحر و جادو می برد و تا اینجا هیچ ویژگی منحصر به فردی در آن وجود ندارد اما وقتی کمی به اتمسفر حاکم بر این شاهکار ایرلندی و شکل طراحی فضا ها و شخصیت ها نگاه می کنیم و موسیقی متن زیبای آن را می شنویم کاملا متوجه خواهیم شد که این اثر، با دیگر انیمیشن های زمان خودش فرق دارد.
انیمیشن Wolfwalkers در سبک فانتزی خلق شده اما به هیچ عنوان با آثار هم سیاق زمانه خودش مقایسه کردنی نیست؛ این اثر از یک حکایت و قصه قدیمی صحبت می کند که در قرن هفده میلادی اتفاق می افتد؛ حال و هوایی که در این انیمیشن وجود دارد هم کاملا با این زمان هماهنگی پیدا کرده و طراحی های شاداب و پر از رنگ هم کاری کرده که این اثر به هیچ عنوان برای بینندگانش کسالت بار نشود؛ گویی از دل قرن ها پیش، داستانی جذاب را برای ما برگزیده اند، سپس غبار فراموشی را از روی آن پاک کرده و یک بار دیگر آن را به تصویر کشیده اند.
اما نکته بسیار جالب توجه درباره انیمیشن Wolfwalkers این است که این اثر، با وجود ساختار و قصه ای که حکایت از ریشه گرفتن آن از یک داستان قدیمی اروپایی می کند، یک آفرینش کاملا نو و خلاقانه است.
درست است، Wolfwalkers از موجودات افسانه ای همچون گرگینه ها ایده گرفته اما این ایده ها را در یک قصه کاملا جدید وارد کرده و از این رو باید گفت یک داستان تازه خلق نموده.
انیمیشن Wolfwalkers یک اثر جذاب، با محوریت یک دختر بچه (رابین) و یک گرگ نما است؛ این انیمیشن با وجود کارکترهای مخوفی که در خود راه داده (از جمله همین گرگ نما) به هیچ عنوان خشونت آمیز نیست.
طبیعتاً وقتی صحبت از گرگ و گرگ نما می شود، ما انتظار خشونت و خون و خونریزی زیادی داریم اما باید گفت Wolfwalkers از تمامی این پیش فرض ها تهی است و آمده تا مخاطب خردسال و بزرگسال خودش را پای یک حکایت شاد و البته هیجان انگیز بنشاند.
نکته مثبت دیگر در انیمیشن Wolfwalkers، شخصیت پردازی در آن است. شاید بتوان گفت یکی از تفاوت های مهم انیمیشن ها با فیلم های سینمایی در مسئله شخصیت پردازی این باشد که در یک فیلم، هنر و توانایی بازیگر و البته منطق فیلمنامه بر روی ایجاد یک کاراکتر قابل قبول ضرورت می یابد؛ اما در یک انیمیشن، علاوه بر صدا پیشه مناسب و داستان خوب، طراحی شکل شخصیت ها هم بر روی کاراکتر تاثیر می گذارد.
این مسئله چیزی است که در انیمیشن Wolfwalkers به خوبی خودش را نشان داده. طراحی چهره و اندام میب یا همان دختر گرگینه بقدری خوب و دقیق کار شده که شما کاملا متوجه خوی وحشی و حتی ارتباط نژادی او با گرگسانان می شوید. از طرفی، در کنار این توحش، در چهره میب یک معصومیت و بی گناهی کودکانه ای هم موج می زند که مخاطب را در همان لحظه اول با او همراه و آشنا می کند.
Wolfwalkers مثل بسیاری از داستان های قدیمی، مبارزه دو قطب را نشانمان می دهد؛ خوبی و بدی. شکل روایت داستان و البته شخصیت پردازی دقیق این اثر باعث می شود تا ما با وجود اینکه می دانیم پیروزی در این قصه ها همیشه با جبهه خوبی است؛ با این اثر همراه شویم و مشتاقانه آن را تا آخر به تماشا بنشینیم.
پیشنهاد مجله سینما تیکت: نقد و بررسی انیمیشن Your Name
– شان بین (Sean Bean) بازیگر شناخته شده هالیوودی که ما او را بیشتر بخاطر بازی اش در سریال “بازی تاج و تخت”، در نقش لرد ند استارک می شناسیم در این اثر به صداپیشگی پرداخته؛ او به جای پدر رابین صحبت می کند.
– در ابتدا قرار بود شخصیت رابین یک پسر باشد.
– همانطور که گفتیم، بیشتر طراحی های این انیمیشن با دست بوده؛ یکی از طراحان می گوید در جریان ساخت این اثر گاهی اوقات مجبور میشده از یک طرح ثابت، شصت طرح دیگر بکشد.
1 دیدگاه
این انیمیشین جزو بهترین انیمیشن های ۲۰۲۰ بود
واقعا خوشم اومد