انیمه Blood of Zeus یا همان “خون زئوس” یک انیمه سریالی است که اولین قسمت آن در اکتبر ۲۰۲۰ توسط نتفلیکس منتشر شد. نام دیگر آن “خدایان و قهرمانان” (Gods & Heroes) است و گفته می شود حداقل دارای پنج فصل خواهد بود.
فصل اول این سریال هشت قسمت دارد که همگی به کارگردانی Shaunt Nigoghossian است. فصل یکم انیمه Blood of Zeus تا کنون توانسته امتیازات خوبی را از منتقدان بگیرد و بنظر می رسد فصل بعدی این سریال قادر خواهد بود طرفداران بیشتری را نیز به طرف خود بکشد.
بگذارید قبل از شروع نقد انیمه Blood of Zeus کمی درباره داستان آن توضیح دهیم (هشدار اسپویل!)
همانطور که گفتیم Blood of Zeus انیمه ای است در سبک اساطیری و افسانه ای!
داستان انیمه Blood of Zeus درباره شخصیتی است با نام “هرون“. او فرزند زئوس و یک نیمه خدا (Demigod) است و قصد دارد تا المپ و زمین را از دست هِرا (Hera) الهه قدرت نجات دهد.
هرون در ابتدا به هویت خود آگاه نیست. او در یک کلبه محقر در کنار مادرش الکترا زندگی می کند؛ شخصی سالخورده با نام الیاس هم با او دوستی نزدیکی دارد.
او پس از مدتی متوجه می شود که الیاس پیر که در تمام این مدت مراقبش بوده و به او محبت می کرده، در واقع همان زئوس است و خود او هم یک نیمه خدا است. در سویی دیگر هرا، همسر زئوس، وقتی از ماجرای زنده بودن هرون و مادرش الکترا خبردار می شود قصد از بین بردن آنها را می کند.
تماشا کنید: تریلر انیمه سریالی BLOOD OF ZEUS 2020
انیمه Blood of Zeus سریال قابل توجهی از کمپانی نتفلیکس است که خواسته تا با نوع انیمیشن و داستان پردازی خاصی که دارد تا حدودی به انیمه های ژاپنی نزدیک شود و از دنیای آمریکایی و ابرقهرمانی فاصله بگیرد.
باید گفت خالقان این اثر، یعنی چارلی و والاس پارلاپانیدس، تقریبا در رسیدن به این هدف موفق هم شدند چرا که امتیازات این انیمه سریالی چه از دید منتقدان و چه سایر مخاطبان قابل توجه بوده.
از مهمترین نکاتی که در نقد انیمه Blood of Zeus باید به آن اشاره کرد، سناریوی خوب و البته داستان اساطیری جذاب و قدرتمند آن است. انیمه Blood of Zeus توانسته بخش هایی از اسطوره های یونانی و جهان اساطیری آن را زنده کند و با ایده های خلاقانه ای بیامیزد.
شاید بتوان این سریال را موفق ترین تجربه برادران یونانی الاصل پارلاپانیدس دانست.
همانطور که اشاره کردیم سریال Blood of Zeus تماما براساس داستان های افسانه ای یونانی نیست؛ بلکه خالقان این اثر این عناصر را برای آفرینش یک داستان جذاب بکار گرفته اند.
در خون زئوس، تاریخ المپیوس با فضای اسطوره های یونانی هماهنگی دارد اما شخصیت اصلی داستان یعنی هرون، کاراکتری ساختگی و حاصل خلاقیت تیم تولیدکننده و نویسندگان است. شاید جذاب ترین نکته ای که باید در نقد انیمه Blood of Zeus به آن اشاره کرد همین باشد.
داستان قابل قبول این سریال از دریچه شخصیت اصلی، مخاطب را با دنیای اسطوره ها و شخصیت های افسانه ای یونانی آشنا می کند؛ اتفاقات و ماجراهای داستان هم با اساطیر یونان همخوانی دارند و به خوبی ساخته شده اند.
اگر به تماشای اولین قسمت از این انیمه سریالی بنشینید محال است نبردی را که بین خدایان و تایتان ها به تصویر کشیده شده فراموش نمایید (خصوصا اگر قبلا از طرفداران سری بازی های God of War بوده باشید!)
بدون شک این قسمت انیمه و همچنین نبرد میان زئوس و هرا و به هم ریختن المپیوس یکی از بهترین بخش های فصل اول این سریال بودند که به خوبی قدرت استودیوی Powerhouse Animation را در آفرینش انیمیشن های دو بعدی نشان میدهد.
شاید واقعا نتوانیم در کیفیت و ساختار این انیمه ایراد قابل توجهی پیدا کنیم، به هر حال استودیوی Powerhouse Animation تا کنون در ساخت انیمیشن های زیادی نقش داشته و حتی بازی های ویدیویی معروفی چون Darksiders II و همچنین بازی پرطرفدار Mortal Combat X را هم خلق کرده.
اما یکی ایراداتی که در نقد انیمه Blood of Zeus نمی توان نادیده اش گرفت، سناریوی تا حدودی تکراری آن است. خون زئوس، یک افسانه با روایتی قوی و قابل قبول است که داستانی تکراری را به مخاطب عرضه می کند:
جوانی گمنام و فقیر که یک دفعه به هویت و قدرتهای ماورایی خود پی میبرد و حالا باید دنیا را نجات دهد!
این نوع روایت، بارها و بارها در کیفیت ها و رنگ و نقش های مختلف، در قالب فیلم یا انیمیشن ساخته شده و Blood of Zeus دوباره آن را تکرار کرده، بدون اینکه تفاوت چندانی با ورژن های قبلی خود داشته باشد.
ایراد مهم تر، شخصیت پردازی نسبتا ضعیف کاراکتر اصلی است. همه ما قبل از دیدن این انیمه با خود فکر خواهیم کرد که هرون به عنوان یک خدا، باید حرفی برای گفتن داشته باشد و مسئله ای را بیان کند، اما در مقابل می بینیم که او یک خدای کاملاً معمولی، بدون هیچ صفت و کیفیت خاصی میان خداهای دیگر است!
قدرت های او هم کاملاً کلیشه ای و بدون وجه تمایز است. هرون یک نیمه خدای عادی است و این چیزی نیست که برای مخاطب جذاب باشد. او حتی هیچ خصوصیت روحی و اخلاقی خاصی هم ندارد که بتواند خود را در ذهن بیننده نگه دارد.
از آن بدتر حتی چهره هرون هم چهره ای جذاب از نوع کلیشه ای است و سریع از خاطر می رود. البته نباید از یک نیمه خدای ساخت هالیوود انتظاری جز این هم داشت. هرون یک خدای فراموش شدنی است!
با وجود این، باید گفت سریال Blood of Zeus ضعف شخصیت پردازی هرون را با روایتی که از سرافیم به اجرا گذاشته جبران کرده. سرافیم یک نیمه شیطان است که با هرا هم دست شده تا در مقابل هرون قرار بگیرد.
اما این همه آن چیزی نیست که مخاطب از سرافیم می فهمد؛ این کاراکتر، با وجود وجهه منفی و خون ریزی که دارد، از جنبه های خاصی برای مخاطب جذاب می شود؛ او سرگذشتی غم انگیز و تاسف آور دارد، عواطف و احساساتش انسانی است و باعث می شود تا بیننده به او نزدیک تر شود و او را درک کند. شخصیت سرافیم، بدون شک یکی از نکات قوت این سریال است.
در آخر باید اضافه کنیم که طبق گفته عوامل انیمه Blood of Zeus این سریال قرار است تا در پنج فصل منتشر شود. فصل اول آن با وجود ایراداتی که داشت قابل قبول بود، امیدواریم فصل دوم، بیشتر از گذشته بدرخشد!